Vraća se Premiership: Određen je datum za povratak na teren!

Pregovori u posljednjoj fazi

Vraća se Premiership: Određen je datum za povratak na teren!

A. Čaušević

Klubovi iz engleskog Premiershipa su u završnoj fazi pregovora sa sekretarom Velike Britanije za kulturu i sport, Oliverom Dowdenom. 

Vodstvo Premiershipa i predstavici 20 klubova će se sastati u petak u vezi s nastavkom fudbalske sezone 2019/2020. Za datum nastavka određen je 8. juni.

Klubovi su složni da nastavak sezone treba početi 8. juna što bi značilo da će biti završena do jula. Iz tog razloga pojedini klubovi su već otvorili trening kampove.

"Lično sam razgovorao sa Premier ligom oko nastavka sezone što je prije moguće kao znak podrške fudblaskoj zajednici. Konačna odluka treba biti donesena na osnovu smjernica za javno zdravstvo", kazao je Dowden tokom odgovaranja na pitanja parlamentaraca.

Arsenal, Everton i West Ham su jučer otvorili vrata trening kampova svojim prvotimcima, a danas se očekuje da isto uradi i Tottenham. Plan je da svi timovi s punim treninzima počnu 18. maja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostatak sezone će biti odigran bez prisustva publike. Uz dozvolu FIFA-e timovi će zbog zgusnutog rasporeda i velikog broja utakmica u kratkom periodu moći koristiti pet izmjena.

Nastavak sezone će svakako najviše obradovati simpatizera Liverpoola koji je na dvije pobjede od osvajanja titule prvaka nakon tri decenije čekanja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti