Nikome nije jasno zašto je to uradio

ESPN se prisjetio poteza Balotellija koji je šokirao Edina Džeku i Roberta Mancinija

E. Čaušević

Mario Balotelli je u svojoj dosadašnjoj karijeri imao nekoliko skandaloznih poteza, ali ništa ne može nadmašiti ono što je uradio 2011. godine.

Manchester City je u predsezoni na ljeto 2011. godine imao pripreme u Sjedinjenim Američkim Državama gdje su odigrali nekoliko prijateljskih utakmica.

Građani su igrali prijateljski meč protiv LA Galaxyja, a ovaj susret obilježio je nevjerovatan potez Balotellija.

Naime, Balotelli i Džeko su krenuli sami ka golu Galaxyja i svi su očekivali da Super Mario zabije gol, ali je onda on izveo potez koji je sve šokirao i poslao je loptu pored gola.

Ovo je naljutilo i Džeku kojem nije bilo jasno šta je Balotelli uradio, ali i tadašnjeg trenera Roberta Mancinija koji je odmah izveo italijanskog napadača iz igre.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Balotelli se nakon utakmice pravdao da je mislio da je u ofsajdu, ali mu to nije baš upalilo. ESPN se prisjetio ovog poteza Balotellija koji je i devet godina kasnije mnogima itekako nejasan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.