Balotelli otkrio: Totti mi se nikada nije izvinio za ono što se desilo u finalu Kupa

Bio je to nalet bijesa legende Rome

Balotelli otkrio: Totti mi se nikada nije izvinio za ono što se desilo u finalu Kupa

Italijanski napadač Mario Balotelli otkrio je preko Instagram live opcije kako mu se Francesco Totti nikada nije izvinio za ono što mu je uradio u finalu Kupa Italije prije 10 godina, ali da nije bilo ni potrebe za time. 

Te 2010. godine u finalu Kupa na Olimpicu igrali su Inter i Rome. Nerazzurri su vodili s 1:0 i pred sami kraj meča Totti je s leđa namjerno iz sve snage udario tada 19-godišnjeg Balotellija koji je naravno pao kao pokošen.

Totti je dobio crveni karton a Balotelli kaže kako mu se poslije toga nikada nije izvinio. Ipak, dodaje da nije bilo potrebe za time jer je svjestan kako on nije bio Tottijeva meta u tom momentu.

"Da stvarno imam nešto protiv njega, rekao bih vam. U tom trenutku, shvatio sam da ja nisam problem. Napravio je težak prekršaj, dobio crveni karton... Šta sam mu mogao reći? U toj utakmici pretrpio je posljedice. Nije mi se izvinio u godinama koje su dolazile. Ali, problem nije bio u meni, jer ja nisam bio njegova meta. Imao je drugih problema u tom meču. Sjećam se da sam ga na kraju sezone zagrlio. Nije bilo potrebe da mi se izvinjava u to vrijeme", kaže Balotelli.

Također, govorio je i o svojoj trenutnoj situaciji u karijeri. Poručuje kako je sretan u Bresciji.

"Sretan sam ovdje i ne želim otići. Brescia je moj grad i u sjajnom sam klubu koji ima sjajne momke i navijače. Mučimo se ove sezone, ali to se događa u fudbalu. Željeli smo uraditi bolje stvari, ali sezona je bila teška za nas", poručuje Balotelli.

Osvrnuo se i na odlazak u Nicu prije četiri godine. Kaže kako prije transfera nije ni znao da u tom francuskom gradu postoji nogometni klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kad sam 2016. otišao u Nicu, nisam imao puno ponuda ili ne onoliko na koliko sam bio naviknut. Mino Raiola mi je rekao da idem u Nicu, a ja nisam ni znao da tamo postoji klub! Čim sam stigao, bio je to tako spektakularan grad. Došao sam iz Liverpoola i Milana, imao sam tu povredu koja se vukla, tako da sam iskreno bio us*an. Imao sam ponude dva engleska kluba i Nice, ali nisam bio tako psihološki jak kao sad pa se nisam ni mogao potruditi da živim u Engleskoj. Svi koje sam sreo u Nici su bili srdačni prema meni, bilo je tako lijepo, a onda su stigli i neki odlični igrači pa to nije bila loša ekipa", prisjetio se Balotelli.

29-godišnji Italijan je osim Brescije, Intera i Nice u karijeri igrao za Liverpool, Milan i Marseille.

Top Komentari

DadiG
Igrao je Mario za još jedan klub, mali doduše, Manchester City.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi