Nije mogao biti sretniji

Riise ispričao kako se osvetio momku koji ga je maltretirao u djetinjstvu: "Ušao sam u McDonalds..."

Endin Čaušević

Nekadašnji norveški fudbaler John Arne Riise najbolje dane svoje karijere proveo je u dresu Liverpoola.

Riise je u Liverpool stigao na ljeto 2001. godine iz Monaca, a na Anfieldu proveo je sedam sezona. Bio je dio legendarne ekipe koja je 2005. godine osvojila Ligu prvaka nakon nezaboravne pobjede u finalu protiv Milana.

Utakmica koja se prije 15 godina igrala u Istanbulu zasigurno je jedno od najboljih finala u historiji Lige prvaka. Redsi su na poluvremenu gubili sa 3:0, a onda su uspjeli da dođu do 3:3, te nakon penala da slave protiv Rossonera.

Za Liverpool je ovo bio veliki uspjeh jer su dugi niz godina čekali na trofej prvaka Evrope. Riise se nakon završetka sezone vratio kući u Molde i uživao je u tituli pobjednika Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

On se prisjetio nevjerovatne priče koja se desila nekoliko dana nakon finalne utakmice u Istanbulu. Naime, kada je ušao u jedan McDonalds u Moldeu shvatio je da tu radi momak koji ga maltretirao u djetinjstvu, te je odlučio da se "osveti" na sjajan način.

"Jedan momak koji me maltretirao u djetinjstvu je radio u McDonaldsu u koji sam slučajno ušao. Bilo je to odmah nakon finala kada smo s Liverpoolom osvojili Ligu prvaka. Prepoznao sam ga i on je prepoznao mene. Bio sam sretan i samo sam se smijao, ali nisam želio da ga ponižavam javno. On je znao šta u tom trenutku mislim, a to je bilo da mu kažem 'in your face'. Bio sam sretan kada sam izašao iz te radnje i bilo mi je sjajno kada sam vidio pogled na njegovom licu", rekao je Riise.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.