Nedostaje mu fudbal

Klopp ljubomoran na klubove iz Njemačke

Trener Liverpoola Jurgen Klopp priznao je da je ljubomoran na klubove iz Bundeslige.

Uslijed pandemije koronavirusa fudbal u Engleskoj je zaustavljen početkom marta, a zbog situacije u zemlji klubovima još nije dozvoljeno da održavaju treninge na otvorenom, što je, recimo, slučaj u Njemačkoj.

Zbog toga je Kloppu posebno teško.

"Postanete ljubomorni kada vidite i čujete da klubovi u Njemačkoj mogu trenirati barem u dvije skupine", rekao je Klopp u podcastu svog bivšeg kluba Borussije Dortmund, pa dodao:

"Ljudski je misliti: 'Sad bi bilo lijepo trenirati'. Neobično je u ovom vremenu sjediti kod kuće, to za Englesku nije normalno."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Opisao je i Klopp i na koji način se pripremaju njegovi igrači.

"Imamo veliku WhatsApp grupu u koju svi stavljaju videozapise kako treniraju. Tu dijelimo izazove koje igrači traže sami. Dosta su aktivni. Nedostajemo jedni drugima", kaže Klopp i dodaje kako je sreća što u Liverpoolu niko nije imao problem sa koronavirusom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.