Riise ispričao kako se osvetio momku koji ga je maltretirao u djetinjstvu: "Ušao sam u McDonalds..."

Nije mogao biti sretniji

Riise ispričao kako se osvetio momku koji ga je maltretirao u djetinjstvu: "Ušao sam u McDonalds..."

Endin Čaušević

Nekadašnji norveški fudbaler John Arne Riise najbolje dane svoje karijere proveo je u dresu Liverpoola.

Riise je u Liverpool stigao na ljeto 2001. godine iz Monaca, a na Anfieldu proveo je sedam sezona. Bio je dio legendarne ekipe koja je 2005. godine osvojila Ligu prvaka nakon nezaboravne pobjede u finalu protiv Milana.

Utakmica koja se prije 15 godina igrala u Istanbulu zasigurno je jedno od najboljih finala u historiji Lige prvaka. Redsi su na poluvremenu gubili sa 3:0, a onda su uspjeli da dođu do 3:3, te nakon penala da slave protiv Rossonera.

Za Liverpool je ovo bio veliki uspjeh jer su dugi niz godina čekali na trofej prvaka Evrope. Riise se nakon završetka sezone vratio kući u Molde i uživao je u tituli pobjednika Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

On se prisjetio nevjerovatne priče koja se desila nekoliko dana nakon finalne utakmice u Istanbulu. Naime, kada je ušao u jedan McDonalds u Moldeu shvatio je da tu radi momak koji ga maltretirao u djetinjstvu, te je odlučio da se "osveti" na sjajan način.

"Jedan momak koji me maltretirao u djetinjstvu je radio u McDonaldsu u koji sam slučajno ušao. Bilo je to odmah nakon finala kada smo s Liverpoolom osvojili Ligu prvaka. Prepoznao sam ga i on je prepoznao mene. Bio sam sretan i samo sam se smijao, ali nisam želio da ga ponižavam javno. On je znao šta u tom trenutku mislim, a to je bilo da mu kažem 'in your face'. Bio sam sretan kada sam izašao iz te radnje i bilo mi je sjajno kada sam vidio pogled na njegovom licu", rekao je Riise.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Grohot
A ne znate da mu je najbolji drug a kasnije i vjencani kum Mostarac. Eto napisite i o tome clanak kad vec razne gluposti pisete
4 0
user1587357317
UUUUUHHHHH SECAM SE KAKO DA NE BIO JE FUDBALERCINA HAMAN BAS
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi