PSG tada ispao iz Lige prvaka

Emery se prisjetio šokantnog poraza od Barcelone: "Da mogu promijenio bih jedino sudiju"

Endin Čaušević

Španski stručnjak Unai Emery je već neko vrijeme bez posla nakon što je krajem prošle godine dobio otkaz u Arsenalu.

Emery je odlučio uzeti odmor do kraja ove sezone, te je najavio povratak trenerskom poslu veoma brzo. Za to vrijeme Emery je često gost u španskim medijima i većinom priča o svojoj dosadašnjoj karijeri.

Španski stručnjak je imao veliku šansu da se dokaže u PSG-u i ostvari veliki rezultat, ali to je izostalo nekim šokantnim porazima nakon čega je dobio otkaz.

Sigurno da je najšokantniji poraz u njegovoj karijeri bio u revanšu osmine finala Lige prvaka 2017. godine. Tada je PSG u prvom meču pobijedio na svom terenu Barcelonu sa 4:0 i svi su ih vidjeli u narednom krugu.

Međutim, u revanšu je Barcelona slavila sa 6:1 što je najveći povratak u historiji Lige prvaka. Iako je u finišu bilo 3:1 katalonski klub je za desetak minuta uspio da postigne još tri gola i tako priredi najveću senzaciju u ovom takmičenju.

Emery je pričao o ovoj utakmici i odgovorio na pitanje šta bi mijenjao da ima tu mogućnost.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Postoji mnogo detalja koji su odlučili utakmicu. Jedina stvar koju bih sigurno mijenjao je sudija. Gledao sam snimak utakmice nedavno i vidio da je on pravio velike greške. Kod 3:1 nam nije svirao čist penal, a onda je bio taj penal za Barcelonu", rekao je Emery i dodao.

"Suarez je vršio pritisak na sudiju cijelu utakmicu i on je na kraju pao u njegovu zamku. I ja sam griješio sigurno. Bio je tu igrač koji nije dao maksimum jer je bio povrijeđen i trebao sam ga zamijeniti. Ipak, sada je kasno za takve stvari".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.