Spremna nova ponuda: Barcelona ne odustaje tako lako od Pjanića

Juve je na potezu

Spremna nova ponuda: Barcelona ne odustaje tako lako od Pjanića

Endin Čaušević

Prethodnih dana španski mediji uveliko pišu o tome da će Barcelona svim silama pokušati na kraju sezone dovesti bh. reprezentativca Miralema Pjanića.

Pjanić se prethodnih godina često povezivao s prelaskom u katalonski klub, ali do transfera nikada nije došlo. Španski mediji ponovo su pokrenuli lavinu špekulacija oko bh. fudbalera jer tvrde da je Barcelona pokazala veliki interes za njega.

Prije nekoliko dana Mundo Deportivo je objavio da Barca i Juventus dogovaraju razmjenu igrača, a da su u centru pažnje Pjanić i Arthur Melo. No, Arthur se odmah oglasio nakon toga i poručio je da je njegov jedini cilj da ostane u Barceloni.

No, kako Marca jutros piše Barcelona neće tako lako odustati od dovođenja Pjanića. Oni su spremni da pregovaraju s Juventusom oko drugih igrača koje bi mogli uključiti u dogovor.

U Barci su svjesni da je Juventus ranije pokazao interes za Ivana Rakitića i to će pokušati iskoristiti. Katalonski klub bi takvim dogovorom napravio prostora u ekipi za Pjanića, dok bi nezadovoljni Rakitić konačno uspio promijeniti sredinu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Marca piše da je Pjanić prethodnih godina bio velika želja Barcelone, ali da do transfera jednostavno nije došlo. Prvi put ozbiljni pregovori bili su na ljeto 2018. godine, ali tada je bh. veznjak odlučio produžiti saradnju sa Starom damom.

Navodno, Barcelona je pokušala Pjanića dovesti i prošlog ljeta, no tada u Juventusu nisu bili raspoloženi za pregovore. Da li će sada Katalonci uspjeti dovesti bh. reprezentativca u svoje redove ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GigantMostarski
Pjanke vec sam piso sta mislim o ovom transferu. Nemoj. Jeste to Barcelona ali bilo bi vise nepravde prema tebi, a pogotovo krtika jer su Spanci razmazeni i vazda kmece samo da odigras jednu, dvije lose utakmice. Idi u klub dje ce te postovat, dje ces bit glavni i gdje ces zavrsit karijeru. Klub kao sto je bila Roma, velik klub za starije poznavaoce novometa. Stovali su te kao legendu rimljani. Samo kazem :)
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti