Defanzivac Manchester Cityja o mogućem nastavku takmičenja

Laporte: Najvažnije je mišljenje eksperata

Sudbina Premier lige još nije odlučena, tačnije još se ne zna da li će se i kada nastaviti sezona prekinuta zbog pandemije novog koronavirusa.

Prema onome što se može pročitati u britanskim medijima, klubovi Premiershipa su u velikoj većini za nastavak takmičenja. Zadnje informacije govore da bi se sezona mogla završiti utakmicama na neutralnim terenima.

I vlada je promijenila ploču i želi ikoristiti fudbal za podizanje morala nacije, dok se očekuje da klubovi osmog maja glasaju i daju svoj konačni sud o mogućem početku projekta "Restart" koji će označiti početak priprema za nastavak Premier lige.

Svoje mišljenje o mogućem nastavku dao je defnazivac Manchester Cityja, Aymeric Laporte. On smatra da odluku trebaju donijeti eksperti.

"Najvažnija stvar u svemu ovome je zdravlje. Čekamo vijesti od eksperata. Njihovo mišljenje je najvažnije, oni su najbolji u svom poslu i pokušaće donijeti najbolju odluku za sve", izjavio je Francuz za Sky Sports.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Laporte se ove sezone nije naigrao ni prije prekida takmičenja zbog velikih problema sa povredama.

"Fali mi fudbal, želim igrati i trenirati. Mislim da nikada u životu nisam bio bez fudbala ovako dugo. Nadam se da ćemo uskoro ponovo biti na terenu u Premier ligi i Ligi prvaka... Vjerujem da ću se vratiti jači", poručio je Laporte.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.