Richards: Mancini je umalo izazvao Treći svjetski rat u svlačionici, htjeli smo se tući sa njim

Sve u cilju motivacije

Richards: Mancini je umalo izazvao Treći svjetski rat u svlačionici, htjeli smo se tući sa njim

Nekadašnji fudbaler Manchester Cityja je otkrio da je Roberto Mancini, danas selektor Azzurra, jednom prilikom zamalo izazvao "Treći svjetski rat" u svlačionici Građana.

Mancini je vodio ekipu Cityja do prve titule prvaka Engleske, nakon preuzimanja kluba od strane bogatih arapskih investitora.

Richards, nekada defanzivac Cityja, se prisjetio da je Mancini jednom prilikom izazvao ljutnju gotovo čitave svlačionice Građana - zbog komentara o Yayi Toureu.

"Znamo koliko je važan Yaya Toure bio za naš tim jer on je igrač sa kojim se niko nije mogao izboriti kada bi jednom 'dodao gas'... Bio je veliki dio ekipe, i ako bi nas napustio na mjesec dana, mogli bismo izgubiti neke ključne utakmice", izjavio je Richarda za Goal.com.

"Sjećam se poraza od Evertona kada Yaya nije bio tu. Mancini je zamalo izazvao Treći svjetski rat u našoj svlačionici. Rekao nam je: Ne možete ništa bez Yaye. Svlačionica je eksplodirala, nikada nešto slično nisam vidio, svi smo se htjeli tući sa Mancinijem", prosjetio se Richards, pa nastavio:

"Kada smo se smirili rekao nam je: Ovo sam vam namjerno rekao jer sam znao da će izazvati reakciju, a to kako ste sada reagovali želim da bude vaša reakcija na terenu svake sedmice... Od tog trenutka sam mislio da ćemo osvojiti ligu. Bez obzira kakve prepreke bile ispred nas, osvojili bismo je".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Micah Richards je svojevremeno važio za jedog od najtalentovanijih defanzivaca u Engleskoj i Evropi. Ipak, puni potencijal nikada nije ispunio. City ga je 2014. godine posudio Fiorentini, da bi ga godinu dana kasnije prodao Aston Villi.

Nakon blijede četiri godine u Aston Villi karijeru je zvanično završio prošlog ljeta.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi