Bar nešto kako treba

Raj na zemlji: Eden dao jedan gol na 15 mečeva, ali je tu kuća od 10 miliona funti s 10 kupatila

Edmir Škorić

Možda Eden Hazard nije uspio u Real Madridu na početku onako kako je planirano, ali Belgijanac može da uživa u svom luksuzu tokom ljetnih dana.

Prošle godine je reprezentativac Belgije, koji je već neko vrijeme povrijeđen, platio futurističku kuću u madridskom naselju La Finca čak 10 miliona funti. U spomenutoj četvrti nalaze se mnoge zvijezde Real Madrida i naravno svi manje - više imaju luksuzne apartmane, ali Edenov je priča za sebe.

Dizajniran od strane španskog arhitekta Joaquina Torresa, kuća je karakteristična po crnom kamenu i modernom namještaju. Sadrži šest spavaćih soba i 10 kupaonica za porodicu Hazard - Edena, suprugu Natachu i njihove sinove Yannis, Leo i Samy.

Valjda se podrazumijeva da ovo zdanje u sebi ima teniski teren, bazene, teretane, saunu, kino sobe i sve što je potrebno da Eden i porodica komotno žive izolirani od ostatka svijeta u vrijeme pandemije koronavirusa.

Također, cijela kuća automatizirana je zatamnjenim sjenilima i ostalim vrhunskim uređajima koje je moguće upravljati računarom radi optimalne udobnosti. Neki zidovi čak su izrađeni i s divovskim kristalima koji daju impresivan kontrast kamenu, ne dopuštajući nikakvoj svjetlosti da prođe.

Hazard je ovaj dom kupio od poznatog španskog pjevača, 17-godišnjeg dobitnika Grammyja Alejandra Sanza. Ipak, sav taj luksuz nije pomogao Edenu da opravda silno uloženi novac Reala, pa je postigao samo jedan gol u 15 utakmica za klub u toku sezone koja je obustavljena zbog pandemije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.