Žestoko je odgovorio na prozivke

Boatenga ismijavaju zbog Messija i gola iz 2015. godine, a on više nije mogao da to trpi

Endin Čaušević

Barcelona je na današnji dan prije pet godina na svom terenu pobijedila Bayern sa 3:0 u prvom meču polufinala Lige prvaka, a ovaj meč je ponovo u centru pažnje.

Katalonci su tada uspjeli da savladaju Bavarce u dvomeču, a kasnije su stigli do titule prvaka Evrope. Ovaj meč ostao je upamćen po nevjerovatnom golu Lionela Messija u 80. minuti, a kada je nevjerovatnim driblingom osramotio Boatenga i pogodio je za 2:0.

Boateng je nakon poteza Messija pao kao pokošen, a ubrzo je postao meta ismijavanja na društvenim mrežama. Navijači Barcelone prisjetili su se ove utakmice, te je Boateng i danas bio meta raznih komentara.

Međutim, fudbaler Bayerna ovaj put nije ostao bez riječi i odlučio je da uzvrati. On se danas oglasio na Twitteru jer je bio očito ljut što ga i pet godina kasnije navijači Barce i fanovi Messija prozivaju za ovaj gol.

Boateng u svom odgovoru nikoga nije štedio, pa ni Messija jer se prisjetio bolnog trenutka za Argentinca iz 2014. godine.

"Evo nešto čemu se smijete ovih dana. Ja ću u međuvremenu uzeti kokice i gledati finale Svjetskog prvenstva iz 2014. godine", poručio je Boateng aludirajući na to da je Njemačka u tom finalu pobijedila upravo Argentinu, a Messi i on su bili akteri tog okršaja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.