Messi i društvo stigli na testiranje i ljekarske preglede

Radno u trening kampu Barcelone

Messi i društvo stigli na testiranje i ljekarske preglede

Endin Čaušević

Klubovi u Španiji prethodnih dana uveliko rade testiranje svojih igrača, a u narednim danima sve ekipe trebale bi početi zajedničke treninge.

Većina klubova u La Ligi je odradila testiranje svojih igrača na koronavirus i sjajne vijesti su da niko nije zaražen. Očekuju se rezultati ostalih klubova i već od petka svi igrači bi trebali biti u pogonu nakon skoro dva mjeseca.

Planirano je da se takmičenje u La Ligi nastavi početkom juna, te će klubovi imati oko tri sedmice za treniranje i povratak u formu. Fudbaleri Barcelone danas su došli u trening centar kako bi se testirali, ali i odradili ljekarske preglede.

Messi i društvo poštuju odluke u Španiji oko zaštitnih maski i rukavica, te su pokazali da su spremni na sve samo da se fudbal ponovo nastavi.

Kako je već poznato prva liga koja će startati je Bundesliga jer je Angela Merkel dala zeleno svjetlo, a klubovi će se sutra dogovoriti oko datuma nastavka takmičenja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španci i Italijani su u fazi testiranja i očekuje se da veoma brzo počnu trenirati, te ukoliko bude sve po planu početkom šestog mjeseca ćemo ih gledati na TV ekranima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi