Klubovi bi imali minimalno 11 profesionalca

Od iduće sezone amateri ponovo u Premijer ligi · Ekskluzivno

A. Čaušević

Od naredne sezone Premijer lige moglo bi dođi do određenih promjena statusa ugovora fudbalera koji bi imali pravo nastupa u bh. eliti. 

Nakon današnje video konferencije Izvršnog odobra NFSBiH od sljedeće takmičarske godine u Premijer ligi bi mogli igrati igrači s amaterskim ugovorima.

Kako SportSport.ba neslužbeno saznaje od naredne sezone klubovi koji se takmiče u najjačem rangu bh. fudbala će biti obavezni da prijave minimalno 11 profesionalaca, dok bi ostali igrači mogli biti registrovani kao amateri.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj prijedlog je preliminarno već usvojen, ostalo je da se i zvanično potvrdi te uvede u Pravilnik za narednu takmičarsku godinu.

Inače, prošlog ljeta je NFSBiH je donio odluku da svi igrači koji nastupaju u Premijer ligi moraju imati profesionalne ugovore, međutim zbog novonastale situacije i pandemije koronavirusa doći će do novih promjena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.