Savez bez odluke o nastavku, ali i završetku sezone!

Prekid traje već dva mjeseca

Savez bez odluke o nastavku, ali i završetku sezone! · Saznajemo

A. Čaušević

Već dva mjeseca traje prekid Premijer lige BiH nakon što je proglašena panedmija koronavirusa. 

Danas je održana jedna u nizu video konferencija Izvršnog odobra NFSBiH. Jedna od tema bila je i nastavak takmičenja u Premijer ligi koja je prekinuta poslije odigrana 22. kola.

Kako SportSport.ba saznaje danas nije donijeta odluka da li će se Premijer liga nastaviti na terenu ili će biti okončana za zelenim stolom.

Načelno većina klubova želi da se sezona završi na terenu, međutim dosta toga će zavisiti od naputaka Civilnih štabova dva bh. entiteta čija riječ bi na kraju mogla i presuditi.

Mjere zabrana se posljednjih dana počinju značajno ublažavati pa će u narednim sedmicama život polako biti normalizovan što je svakako prepreka manje da se i fudbalerima dozvoli povratak na teren.

Diskusija o finansijskim sredstvima koja su pristigla od UEFA

Na video konferenciji se raspravljalo i finansijskoj pomoći klubovima kojeg su FIFA i UEFA proslijedili Savezu, a koji zapravo i jeste namijenjen za tu svrhu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećanja radi, NFSBiH ima rok da do 25. maja dostavi izvještaj UEFA-i plan kako će se završiti Premijer lige i Kup BiH kao i finalni datum završetka fudbalske sezone.

Osim 11 ligaških do kraja sezone ostalo je da se odigra i završnica Kupa BiH, odnosno mečevi polufinala i finala

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
Bas me cudi za nas savez, ;)
2 0
jony1919
Potrošio savez pare koje je dobio od fife i uefe pa sad ne zna šta će sa ostatkom sezone...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi