Chiellini otkrio mnogo tajni u autobiografiji

"Balotelli i Felipe Melo su najgore osobe koje znam, a objasnit ću vam i zašto mrzim Inter"

Endin Čaušević

Defanzivac Juventusa, Giorgio Chiellini, naredne sedmice će zvanično pustiti u prodaju svoju autobiografiju koja je već izazvala razne komentare u italijanskog javnosti.

Chiellini je potvrdio da će knjiga naredne sedmice biti u prodaju, a svu zaradu će proslijediti u humanitarne svrhe. Defanzivac Stare dame dao je intervju za La Repubblicu i govorio je o nekim stvarima koje će se moći pročitati u njegovoj autobiografiji.

Najviše pažnje izazvala je činjenica da je itekako negativno pisao o svom bivšem saigraču iz reprezentacije Mariju Balotelliju. Chiellini očito nema dlake na jeziku, te napisao sve ono što mu "leži na srcu".

"Dvojica igrača su me baš razočarala i sve sam to napisao u autobiografiji. Balotelli je negativna osoba i nema poštovanja prema ostalim saigračima. Sjećam se tokom Kupa Konfederacija u Brazilu 2013. godine nije uopšte bio zainteresovan za igru ili bilo šta, tada je baš zaslužio šamar", rekao je Chiellini i nastavio.

"Neki ljudi misle da je on bio među pet najboljih napadača na svijetu, ali ja ga ne bih svrstao ni među najboljih 20. Ipak, i pored njega je postojao još neko gori, a to je Filipe Melo. On je zaista najgori od najgorih. Ne podnosim ljude koji nemaju poštovanje prema drugima i uvijek traže neku svađu i tuču. Tada sam direktoru kluba rekao da je on trula jabuka i loš čovjek".

Chiellinija su pitali kako će se ponašati ako se ove sezone sretne na terenu s Balotellijem u okršaju Juventusa i Brescije.

"Ma nema se tu šta reći. Igrat ću protiv njega kao i protiv svih. Ne mogu sa svima biti najbolji prijatelj, ali samo njih dvojica su otišla iznad granica koje se ne smiju preći".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iskusni defanzivac Juventusa u knjizi piše i o Interu, te je još jednom potvrdio da zaista mrzi taj klub.

"Ne želim da me neko pogrešno shvati. Mrzim taj klub u sportskom aspektu baš kao što Jordan mrzi Detroit Pistonse", zaključio je Chiellini.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.