Bayernova ikona karijeru nastavlja u Italiji?
EPA

Treći Austrijanac na Meazzi?

Bayernova ikona karijeru nastavlja u Italiji?

David Alaba, iako ima tek 27 godina na leđima, definitivno se ubraja među Bayernove ikone.

Austrijanac je iz Beča kao 16-godišnjak došao u Bayern i dosad je za prvi tim odigrao skoro 400 utakmica, no sada je otvoren i za nove izazove u karijeri.

Potvrdio je to i sam Alaba, čije se ime odmah počelo dovoditi u vezu s najvećim klubovima današnjice, a posljednji u nizu s kojim se povezuje je - Inter.

Mediji u Italiji tvrde da su se Nerazzurri ozbiljno uključili u priči i da čine sve kako bi Alabu doveli na Giuseppe Meazzu, a iza svega, naravno, stoji Antonio Conte koji ga je želio i dok je vodio Chelsea.

"Conte vjeruje da bi se Alaba sjajno uklopio u njegov sistem", navodi se.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Problem po Inter predstavlja što Alabu još prate španski velikani Barcelona i Atletico Madrid.

Inače, fudbaleri iz Austrije se dosad nisu najbolje snalazili u Interu. Godinu dana u klubu je proveo Marko Arnautović, za kojeg je Mourinho govorio da je 'sjajna osoba s mentalitetom djeteta', a brzo je otišao i Valentino Lazaro.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amarosim
Klasican klik bajt portal... ikona , a na slici leva i miler.. ALABA IKONA.....
1 0
Sloboda
Hahahahahahahahahahahahahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi