Foto - EPA

La Liga poslala dopis klubovima

Poznat datum nastavka sezone u Španiji?

M. Šljivak

Čelnici španske La Lige poslali su dopis klubovima da će nastavak sezone krenuti od 12. juna.

Kako navodi španski AS, gotovo je sigurno da će prvenstvo u Španiji biti nastavljeno, a La Liga je prema informacijama ovog lista već obavijestila da će se krenuti od 12. juna.

Ipak, posljednju riječ će imati ministarstvo zdravlja. Pred njima je postavljen ovaj prijdlog i uskoro će se i oni oglasiti.

Ideja je da se utakmice igraju petkom, subotom i nedjeljom, kao što je to bio slučaj u normalnim uslovima, a utakmice koje se budu igrale tokom sedmice bit će raspoređenje na utorak, srijedu i četvrtak.

Nastavak takmičenja u junu donijet će španskim klubovima više novca od TV prava. Od njih zavisi dosta klubova, a La Liga će moći da sačuva brojne ugovore koje su potpisali

Potražite više informacija na temu La Liga:

Timovi su već počeli s laganim treninzima. Lagano će se prelaziti u druge faze i samo još fali službena potvrda da se fudbal u Španiji vraća 12. juna.

Podsjetimo, prva velika liga koja se vraća je njemačka Bundesliga, a očekuje se da to učine i Italija, te Engleske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.