Španci se ne odriču VAR-a
Foto - EPA

Gledat ćemo ga u La Ligi

Španci se ne odriču VAR-a

M. Šljivak

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) omogućila je danas ligama da odustanu od korištenja VAR tehnologije.

Zbog svega što se dešava u svijetu zbog pandemije koronavirusa FIFA je izmijenila određena pravila. Klubovi će imati mogućnost od pet izmjena po utakmici, a čelnici liga će odlučiti žele li koristiti VAR.

Španska La Liga navodno je odlučila da do kraja ove sezone ipak nastavi s korištenjem VAR tehnologije. Onda Cero tvrdi da će u sobama biti manji broj ljudi i da će iste sudije u VAR sobi biti na nekoliko utakmica. Također, sve sudije će proći testiranje na koronavirus

La Liga počinje 20. juna, igrat će se četiri dana u sedmici?

Prvenstvo u Španiji će se nastaviti u junu, mada se još uvijek čeka zvanična potvrda.

Prema tvrdnjama trenera Leganesa, Javiera Aguirrea, La Liga će početi 20. juna i trajat će se do 26. jula.

On također ističe da će se utakmice španskog nogometnog prvenstva igrati srijedom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, kako bi se u najbržem roku završilo prvenstvo. Datumi predviđeni za mečeve sredinom sedmice mogli bi biti problem klubovima koji igraju evropska takmičenja, no očigledno su u La Ligi toga bili svjesni i da imaju rješenje za to.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U La Ligi je do kraja ostalo još 11 kola, a Barcelona je trenutni lider s 58 bodova, dok Real Madrid ima dva boda manje.

Iako je Španija među najteže pogođenim zemljama Covid-19 virusom u svijetu, tamošnja nogometna Vlada čini sve da se odradi ostatak sezone na zelenom terenu i po svim prilikama tako će na kraju i biti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi