"S Pepom ili bez njega, Barca bi svejedno osvojila sve one trofeje, taj tim je napravio Rijkaard"

Stoičkov u intervju za Mirror

"S Pepom ili bez njega, Barca bi svejedno osvojila sve one trofeje, taj tim je napravio Rijkaard"

E. Škorić

Jedan od legendarnih bugarskih nogometaša Hristo Stoičkov je u intervjuu za britanski Mirror prozvao Pepa Guardiolu, svog nekadašnjeg saigrača.

Guardiola je bio jedan od najuspješnijih trenera Barcelone, koju je vodio od 2008. do 2012. godine i u te četiri godine osvojio je čak tri ligaška naslova, dva Kupa kralja, te dva naslova Lige prvaka, kao i dva Superkupa Evrope i dva Svjetska klupska prvenstva.

Smatra se jednim od ključnih ljudi u stvaranju moćne Barcelone u protekle dvije decenije, ali Stoičkov tvrdi da je samo došao na gotovo i da Pep nema tolike zasluge za sve te ostvarene trofeje u datom periodu.

"Svi znaju da je Barcelona već tada bila dotjeran tim koji je izgradio Frank Rijkaard. Ti igrači bi ostvarili sve one nevjerovatne rezultate sa Pepom ili bez njega. Imao je igrače poput Henryja, Deca, Ronaldinha, Marqueza, Puyola i Valdesa i bio je formiran jedan zaista lud tim. Sve što je Pepu bilo potrebno je da toj generaciji doda igrače poput Inieste, Pedra i Messija", rekao je Stoičkov.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bugarin je dres Barcelone nosio od 1990. do 1995. godine, a potom i od 1996. do 1998. godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LOLLOL
Teska glupost. Pep je taj Rajkardov tim rastjerao na sve strane.
3 2
Mirsad1705
Dovoljno je uporediti šta je uradio Pep a šta Rajkard, ne samo u Barsi, već i nakon nje. Rajkarda nema nigdje ni na mapi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi