Spremaju se velika pojačanja

Arteta naredne sezone pravi novi nepobjedivi Arsenal

Esmer Oštraković
Teme:

Arsenal bi u narednu sezonu mogao ući sa dosta izmjenjenim sastavom.

Spreman je trener Arsenala, Mikel Arteta, da dovede nove igrače u svoj tim, a sastav Arsenala bi trebao izgledati ovako.

Na golu bi ostao golman koji je branio i u ovoj sezoni, a riječ je o Nijemcu Berndu Lenu, koji je opravdao ulogu pojačanja.

Na desnom beku našao bi se Bellerin, dok bi štoperski tandem činili Saliba koji se vraća u Arsenal sa posudbe, te Upamecano kojeg Arteta želi dovesti.

Na lijevom beku igrao bi trenutni igrač PSG-a, Kurzawa, dok bi dva zadnja vezna bili Partey kojeg Arteta želi dovesti iz Atletico Madrida, te Guendouzi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ispred njih, na poziciji prednjeg veznog igrao bi trenutni nogometaš Chelseaja, Willian, a na krilima bi bili Pepe i Chiesa, koji trenutno nastupa za Fiorentinu.

U vrhu napada mogao bi se naći Icardi, jer je inter spreman da ponudi razmjenu Arsenalu, te bi dali Icardija za Aubameyanga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.