Kolumbijac odlazi iz Reala

AS: Transfer Jamesa Rodrigueza je 80 posto kompletiran!

Ako je vjerovati onome što piše španski list AS, onda će transfer Kolumbijca Jamesa Rodrigueza iz Real Madrida konačno biti kompletiran i prestat ćemo slušati silne špekulacije o njegovoj budućnosti.

James se u proteklih nekoliko mjeseci povezivao sa gotovo svakim evropskim klubom za kojeg se pretpostavljalo da ima novca da ga plati.

U posljednje vrijeme knjiga je spala samo na jedno ime - Atletico Madrid. Jorgandžije su navodno uveliko u pregovorima sa gradskim rivalom oko ovog transfera i stvar je 80 posto završena, prenosi pomenuti izvor.

Ostalo je još da se završe neke manje krupne stvari između dva kluba, a vjeruje se kako će igrač i Atletico Madrid vrlo brzo pronaći zajednički jezik jer je Kolumbijac već odavno zainteresovan za prelazak u taj klub.

Inače, James je u protekle dvije sezone bio član Bayerna, ali njemački gigant nije odlučio da otkupi njegov ugovor od Reala. Vratio se u Madrid u ljeto 2019. godine, ali ni ove godine za njega nema mjesta u timu. Upisao je do sada samo sedam utakmica u La Ligi i pri tome ostvario učinak od jednog gola i jedne asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ranije se pominjalo kako se za njegove usluge interesuju Everton, PSG, Arsenal i još neki klubovi, ali čini se kako se naredna destinacija ovog 28-godišnjaka već zna.

Svemu dodajmo i to da je nezvanična cijena koju će platiti Atletico 25 miliona eura. Iznos je nešto niži jer je Kolumbijac u posljednjoj godini ugovora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.