Prije tačno osam godina

Nezaboravan meč: Dan kada su Džeko i Aguero ispisali povijest Manchester Cityja!

Midhat Šljivak

Na današnji dan 2012. godine odigrana je čuvena utakmica na stadionu Etihad između Manchester Cityja i Queens Park Rangersa.

Do posljednjeg kola borbu za titulu su vodili veliki rivali iz Manchestera, City i United. U zadnji meč sezone su ušli bodovno poravnati (86 bodova) i oba tima su čekala kiks rivala u posljednjem kolu.

Manchester United je pobijedio Sunderland s 0:1 i čekao je rasplet na Etihadu gdje je QPR u sudijsku nadoknadu ušao s vodstvom od 1:2.

Imao je City pet minuta nade u nadoknadi da pokuša napraviti čudo. I na kraju se ono i desilo. Dok su igrači Mancester Uniteda nervozno na stadionu Svjetlosti osluškivali šta se dešava na Etihadu, Građani su pravili čudo.

Roberto Mancini je bacio sve karte u napad. Napadali su Aguero, Džeko, Balotelli, Tevez. Igrači QPR-a ni sami nisu znali šta se sve dešava pred njihovim golom, a zatim je uslijedilo pet minuta za historiju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U 92. minuti Edin Džeko poravnava rezultat na 2:2. Silvin korner je pretvorio u pogodak, a zatim su krenuli još žešći napadi prema golu protivnika. Dvije minute kasnije Sergio Aguero postiže povijesni pogodak (3:2) za Građane koji nakon 44 godine osvajaju titulu prvaka Engleske.

Naravno, na Etihadu je nastalo veliko slavlje dok su na drugoj strani u Sunderlandu igrači Uniteda padali po terenu u nevjerici šta se upravo dogodilo u njihovom gradu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.