Neke zvijezde Premier lige odbijaju trenirati

Smatraju da je rano za povratak

Neke zvijezde Premier lige odbijaju trenirati

E. Škorić

Prema pisanju britanskog Daily Maila, neke od nogometnih zvijezda navodno su poručile svojim timovima da ne planiraju trenirati dok situacija ne bude normalna.

Premier liga je i dalje na čekanju, a svakodnevnim sastancima klubovi i vodstvo lige pokušava pronaći rješenje, prateći naravno instrukcije državnih organa. Jučer je britanski premijer Boris Johnson izjavio da od 1. juna profesionalni klubovi mogu igrati, što ostavlja mogućnost povratka Premier lige u junu.

Bilo je govora o igranju utakmica na neutralnom terenu, što je opet prijedlog koji se nije dopao nekolicini timova iz donjeg dijela tabele. Osim toga, problem Premier ligi predstavlja i to što pojedini nogometaši neće da treniraju jer smatraju da je njihovo zdravlje na taj način ugroženo.

Sergio Aguero i Danny Rose neki su od nogometaša koji su se čak javno pobunili protiv povratka treninzima u malim grupama, koji su planirani od ponedjeljka 18. maja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim toga, navodno je nekoliko desetina igrača premierligaških klubova razočarano jer smatra da se oni ništa ne pitaju i da nemaju apsolutno nikakva prava u donošenju odluke o nastavku prvenstva, pa su spremni, ako treba, bojkotovati treninge.

Nogometni savez Engleske neće dozvoliti da se sezona poništi niti da se ukine ispadanje iz lige, mada su klubovi po prvi put juče (ponedjeljak) izrazili veliku zabrinutost i sumnju u nastavak sezone.

Top Komentari

Red
Nema problema, neces igrati ne dobijes platu taj mjesec i svi sretni.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi