Bh. veznjak u Premiershipu?

Englezi objavili kako će izgledati sastav Chelseaja ako dovedu Pjanića

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić ovih sedmica je meta špekulacija da će napustiti Juventus, a pored Barcelone u priču se sada uključio i Chelsea.

U posljednje vrijeme italijanski i španski mediji najviše pišu o tome da će Pjanić karijeru nastaviti u dresu Barcelone, te da katalonski klub pregovara sa Starom damom oko razmjene igrača.

Međutim, italijanski mediji danas donose nove informacije. Navodno, interes za bh. reprezentativca pokazao je i Chelsea što je čini se opcija koja znatno bolje odgovara Mauriziju Sarriju.

Naime, Sarri iz Chelseaja želi dovesti svog ljubimca Jorginha, a u ovaj transfer spremni su da uključe Pjanića. Navodno, ni Plavci nemaju ništa protiv dolaska bh. veznjaka na Stamford Bridge, te su pregovori već u toku.

Naravno, u engleskim medijima već su počele priča kako bi Chelsea mogao izgledati naredne sezone u slučaju dolaska Pjanića. Jasno je da će ekipu Franka Lamparda pojačati Ziyech kojeg su već kupili od Ajaxa, a s Pjanićem sredina terena će izgledati zaista moćno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako piše Telegraph ekipa Chelseaja bi mogla igrati u formaciji 4-2-3-1, a defanzivni veznjaci bili bi Pjanić i N'Golo Kante. Ekipa Chelseaja ovako izgleda zaista zanimljivo, a da li će se to ostvariti ostaje nam da vidimo.

Mogući sastav Chelseaja: Kepa, Azpilicueta, Rudiger, Zouma, Alonso, Kante, Pjanić, Hudson-Odoi, Ziyech, Mount i Abraham.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.