U trening centar Juventusa se vratio i Maurizio Sarri

Nakon dva mjeseca pauze

U trening centar Juventusa se vratio i Maurizio Sarri

Trener Juventusa Maurizio Sarri vratio se na posao.

Kako prenosi Sky Sport Italia, tačnije njen novinar Gianluca Di Marzio, Sarri se ovog jutra pojavio u trening centru Continassa.

To mu je prvo pojavljivanje u posljednja dva mjeseca i to od kada je liga prekinuta zbog pandemije Covid¸19.

Kako pomenuti izvor prenosi, Sarri je došao da nadgleda strukturu treninga te je radio na planovima za grupne treninge sa svojim pomoćnicima.

Podsjetimo, grupni treninzi su u Italiji dozvoljeni od 18. maja, tačnije ponedjeljka. Do tada igrači u trening centrima mogu trenirati samo individualno i prisustvo trenera nije neophodno.

Iako je trening centar otvoren, u njemu nema gotovo pola igrača Stare dame, a prvenstveni razlog je karantin. Brojne 'strane zvijezde' vratile su se u Torino tek prije nekoliko dana i trenutno su u fazi sjedenja u karantinu 14 dana.

Jedini igrač Juvea koji još uvijek nije doputovao u Torino je Gonzalo Higuain. Pipita se još uvijek nalazi u Argentini gdje se brine o bolesnoj majci. Klub mu je dao dozvolu za takvo nešto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Juventus je trenutno lider u Seriji A sa bodom više od Lazija 12 kola prije kraja.

Liga bi se trebala nastaviti 13. juna i to ukoliko Vlada da zeleno svjetlo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi