Tim menadžer i trener Radnika prisustvovao video konferenciji

Petrović: Iznenađuje me da su velikani Zrinjski i Sarajevo za prekid · Intervju

Admin Čaušević

Još jedna video konferencija između NFSBiH i predstavnika premijerligaških klubova nije donijela konačan epilog o prekidu ili nastavku fudbalske sezone. 

Posljednji u nizu online sastanaka je protekao manje-više kao i svi prethodni. Predstavnici klubova i Saveza su razmijenjivali mišljenja, međutim konačan dogovor još nije postignut.

Video konferenciji je prisustovao i Slavko Petrović, trener, a odnedavno i team menadžer Radnika iz Bijeljine koji je za SportSport.ba kazao kako je iznenađen pristupom HŠK Zrinjski i FK Sarajevo.

"Iznenađuju me da su dva velikana bh. fudbala Zrinjski i Sarajevo za prekid. Imaju najjači kadar bez konkurencije. Imali bi i najmanje posljedica igrajući u ritmu srijeda-subota. Bilo je ekipa koje su se izjasnile za nastavak prvenstva. Borac i Velež su se izjasnili za nastavak", kazao je Petrović.

"Ne volim laži i neistinu. Piše se da Sloboda, Zvijezda 09 i Mladost nisu za nastavak, a samo Mladost nije, prisustvovao sam sastanaku, Sloboda i Zvijezda 09 se uopšte nisu javili."

"Svi se nadamo da će se prvenstvo nastaviti, jer i čitav region nastavlja s fudbalom. Ulazimo u maj i juni. Svi misle o zdravlju i povredama. Jedan spreman igrač se ne može lako povrijediti. Svi igrači već treniraju individualno, ne može se to porediti s takitčkim i ekipnim treninzima, ali igrači treniraju. Radnik je 2016. godine igrao permanentno u ritmu srijeda-subota, u prvenstvu, Kupu BiH i Kupu RS i nije bilo povrijeđenih."

Petrović je otkrio da su rigorozno za nastavak bili Željezničar, Tuzla City, Široki Brijeg, Velež, Radnik...

"Treba se postaviti i pitanje šta će biti s igračima koji šest mjeseci nemaju utakmicu. Bh. fudbal se rapidno digao posljednje dvije godine, ovo bi bio veliki korak unazad. Pogledajte koje su ekipe u vrhu, dodajte tu Široki Brijeg i Velež koji će sljedeće godine biti na još većem nivou. Doći do osmog mjesta dogodine bi bio uspjeh."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon današnja dva sastanka, prvo IO NFSBiH, a zatim i predstavnika NFSBiH i klubova kao krajnji datum za nastavak prvenstva određen je 7. juni. Međutim, stvari bi se mogle promijeniti nakon što Željezničar sutra dostavi svoje prijedloge za nastavak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.