Željezničar preuzeo obavezu, prijedlog sutra do 12!

Predsjednik Plavih Admir Džubur potvrdio

Željezničar preuzeo obavezu, prijedlog sutra do 12!

Admin Čaušević

Okončana je još jedna u nizu video konferencija između predstavnika NFSBiH i predstavnika klubvoa Premijer lige BiH.

Konkretnih dogovora nije bilo. Načelno svi su klubovi za to da se sezona završi za zelenim terenom iako su neki odgovorili negativno na upitnik koji im je dostavio NFSBiH.

Kao krajnji datum početka nastavka sezone spominje se 7. juni, međutim u FK Željezničar smatraju kako sezona može početi još kasnije. Potvrdio je to za SportSport.ba i predsjednik kluba s Grbavice, Admir Džubur.

"Konfrencija je bila konstruktivna, klubovi su iznijeli svoja mišljenja, vidjet ćemo narednih dana kakve će biti odluka, zavisit će od stava Kriznog štaba RS-a. Očekuje se odgovor u naredna 24 sata", kazao je Džubur.

"Željezničar je ostao u obavezi da dostavi dvije varijante o nastavku prvenstva, a da krajnji datum ne bude 7. juni. Ne bih govorio o detaljima, ali sutra do 12 sati ćemo napraviti prijedlog i dostaviti ga NFSBiH", dodao je Džubur.

Predsjednik trofejnog sarajevskog kluba je naglasio kako vjeruje da se sezona može nastaviti i 14. juna ukoliko to epidemiološke prilike dozvole.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Smatramo da 7. juni ne treba biti zadnji datum za nastavak. Ukoliko epidemiološke prilike to dozvole sezona se može nastaviti i 14. juna, ako ne bude moglo ni tada onda ćemo poštovati sve odluke".

Konačna odluka o tome da li će se fudbalska sezona nastaviti ili će biti prekinuta bit će poznata tokom sljedeće sedmice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Premier
Bolje mu je nek upiše kurs za popunjavanje uplatnice
22 9
papagaj
E čuj trofejnog, najtrofejnijeg u BIH hajvanu
14 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi