Dest stiže na Nou Camp

'Bizarni' transfer: Barcelona osigurala dolazak igrača kojeg su već svi proglasili Bayernovim!

Edmir Škorić

Prema pisanju medija u Nizozemskoj, Sergino Dest će ovog ljeta doista napustiti Ajax, ali neće otići u Bayern, kako se pretpostavljalo.

Desni bek će, tvrde Nizozemci, pojačati Barcelonu, što bi moglo da znači kraj Nelsona Semeda u Kataloniji (povezuje se s Interom kao razmjena u transferu Lautara Martineza), dok bi Dest imao konkurenciju u vidu standardnog Serija Roberta.

Bayern je već u januaru dao ponudu za Desta od 20 miliona eura i prema pisanju nejmačkih medija, bio je sve dogovorio oko transfera reprezentativca Sjedinjenih Američkih Država.

Sada, međutim, prekretnica i Dest je u ovom trenutku, opet se pozivamo na medije u Nizozemskoj, na pragu potpisa za Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dest je s Ajaxom osvojio Superkup Nizozemske, a 19-godišnjak je ranije osvajao titule u mlađim kategorijama, dok mu "prava" nije suđena jer je prvenstvo Nizozemske prekinuto zbog pandemije koronavirusa, a Ajax je bio najbliži tituli.

Od jeseni prošle godine član je prve momčadi za koju je u nekompletiranoj sezoni odigrao 20 mečva i upisao pet asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.