Messi hvalio Martineza: Snažan je, dobar dribler, postiže golove...

Prva zvijezda Barce

Messi hvalio Martineza: Snažan je, dobar dribler, postiže golove...

Kapiten i prva zvijezda Barcelone Lionel Messi hvalio je svog sunarodnjaka Lautara Martineza koji se već mjesecima dovodi u vezu prelaska u njegov tim.

Lautaro je, kako izvještavaju španski mediji, prva transfer meta Katalonaca ovog ljeta, a obzirom da je Messi taj koji se itekako pita kada je u pitanju transfer politika tog kluba, njegove pohvale na račun napadača Intera vjerovatno jasno pootvrđuju takve špekulacije.

Ipak, prva zvijezda Gaučosa diplomatski odgovara kako ne zna jesu li pregovori između njegov kluba i Nerazzurra trenutno otvoreni po ovom pitanju.

"Da budem iskren, ne znam da li se trenutno vrše neki pregovori, nemam pojma", kazao je Messi za Mundo Deportivo.

"Mislim da sam to već spomenuo, da je Lautaro impresivan napadač, posebno jer mislim da je kompletan igrač. Snažan je, ima dobar dribling, postiže dosta golova, zna kako zaštititi loptu... Ali, vidjet ćemo na kraju šta će se desiti s njim i sa ostalim fudbalerima", dodao je Messi.

Inače, ovo nije prvi put da Messi hvali Martineza jer je isto učinio u februaru mjesecu. Tada ga je hvalila i druga zvijezda Katalonaca Luis Suarez koji je između ostalog kazao kako Barca što prije mora dovesti nekog mlađeg napadača jer mu je jasno kako njegovo vrijeme zbog godina polako ističe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada već govorimo o Barceloni, ova ekipa se trenutno sprema za nastavak sezone u La Ligi. Individualni treninzi su počeli krajem prošle sedmice, a očekuje se da utakmice počnu početkom narednog mjeseca.

Barca je trenutno lider u La Ligi s dva boda više od Real Madrida.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi