U Barceloni jedva čekali da ga pošalju na posudbu, a sada ga želi Juventus

Todibo dobro igra u Schalkeu

U Barceloni jedva čekali da ga pošalju na posudbu, a sada ga želi Juventus

E. Čaušević

Barcelona je prošle godine iz Tolousea dovela Jean-Clair Todiboa, ali za njega nije bilo mjesta u prvom timu.

Todibo je početkom ove godine odlučio da pređe u Schalke na posudbu, te je u njemačkom klubu pružio nekoliko veoma dobrih partija. Schalke ima šansu da otkupi njegov ugovor na kraju sezone što će vjerovatno uraditi.

Međutim, u Barceloni pokušavaju nekako da vrate mladog defanzivca u svoj tim jer su svjesni da su napravili grešku što su ga pustili da napusti Camp Nou.

Interes za Todiboa pokazao je i Juventus koji bi ga mogao kupiti ovog ljeta. Oni pregovaraju s Schalkeom da otkupe njegov ugovor od Barcelone za oko deset miliona eura, a zatim bi ga oni kupili za 20 miliona eura čime bi Schalke zaradio sjajnu sumu novca.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Juventus traži zamjene za Chiellinija i Bonuccija koji su na zalasku karijera, a čini se da je Todibo jedan od kandidata. U Barceloni se sada itekako kaju što su ga se olako odrekli.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi