Todibo - De Sciglio

Juve i Barca spremaju razmjenu defanzivaca

E. Škorić

Juventus i Barcelona navodno su iskazali želju da naprave razmjenu igrača.

U fokusu je prije svega moguća razmjena u kojoj bi Miralem Pjanić krenuo put Barcelone, no pored toga, aktuelna je sada i priča o razmjeni defanzivac za defanzivca.

Barcelona želi Mattiju de Sciglija, a s druge strane Juventus bi rado u svoje redoveo doveo Jean-Claira Todiba, igrača koji je sada na posudbi u Schalkeu i baš se danas povrijedio u meču Bundeslige protiv Borussije Dortmund.

Teško je očekivati da Schalke aktivira opciju i kupi Todiba za 25 miliona eura, pa je izvjesniji njegov odlazak u Italiju, budući da ga i Barca planira iskoristiti u nekoj od razmjena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On se ranije povezivao s Milanom, sada je bliže Juventusu, a razmjena De Sciglio - Todibo izgleda izuzetno primamljivo za sve strane.

Todibo ima 20 godina i mladi je francuski reprezentativac koji je sakupio ove sezone šest nastupa u Bundesligi, a igra na poziciji štopera, s tim da može biti koristan i na poziciji zadnjeg veznog.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.