Foto - EPA

Iturralde Gonzalez tvrdi

Slavni sudija iskren: 90 posto današnjih sudija je za Real, a 10 posto za Barcelonu

M. Šljivak

Nekadašnji španski sudija Eduardo Iturralde Gonzalez imao je zanimljiv istup u španskom šou programu El Larguero.

Sportske teme su u ovom programu kojeg organizuje Cadena SER zaista interesantne, a sinoć je gost bio čuveni španski sudija Iturralde Gonzalez.

Njega su pitali o današnjim sudijama i njihovim odlukama koje donose, a on je bez dlake na jeziku istakao da je velika većina sudija na strani Real Madrida.

"Trenutno je 90 posto sudija Realovih, a 10 posto Barcinih", rekao je Iturralde.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nije ovo prvi put da bivši sudija tako govori. Prije šest godina je u izjavi za Marcu imao slično mišljenje.

"Ni sudije nisu s Marsa. Sudija postaješ zato što voliš fudbal, a ja sam sretan što sam rođen u Bilbau gdje svi vole fudbal i navijaju za Athletic. Ostatak Španije je podijeljen na Real Madrid i Barcelonu, a za njih se navija zato što osvajaju titule. Tako je i kod sudija, većina sudija je Realova", istakao je slavni španski sudija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.