Za Zidanea jedan igrač Real Madrida više kao i da ne postoji

Mariano Diaz potpuno otpisan

Za Zidanea jedan igrač Real Madrida više kao i da ne postoji

Napadač Real Madrida Mariano Diaz otpisan je u mislima trenera Zinedina Zidana, prenosi Diario AS. 

Pomenuti izvor kaže kako Francuz ima hladan i bezdušan odnos prema fudbaleru koji je tokom karijere upisao jedna nastup za reprezentaciju Dominikanske Republike.

Prenosi se kako Mariano još nije pristupio treninzima prvog tima jer se trenutno oporavlja od manje povrede zbog koje trenutno trenira odvojeno i to u teretani.

Ipak, bez obzira na to nejasno je da li će on uopšte biti u planovima Zidana za nastavak sezone.

Situacija u napadu Reala je povoljna za Mariana jer se povrijedio Luka Jović i neće ga na terenu biti još nekoliko sedmica. Bez obzira na to upitno je da li će Zidane više ikada pružiti šansu 26-godišnjaku.

Diaz je i ranije bio u nemilosti u Realu. Ove sezone nije počeo ni jednu utakmicu, a ukupno je upisao četiri nastupa te postigao jedan gol i to protiv Barcelone u El Clasicu koji je igran pred samu suspenziju sezone.

Već ranije se spominjalo kako on sigurno napušta glavni grad Španije ovog ljeta a kao opcija navodio se transfer u Benficu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako to statistika u Realu baš i ne govori, Mariano je jedan sasvim pristojan, čak i dobar napadač. U Realu je od početka karijere s tim da je u sezoni 2017/18 igrao u Lyonu. Baš tada je pokazao kakav je zapravo igrač jer je po prvi put u karijeri dobio šansu igrati. Za popularne Lavove upisao je ukupno 45 utakmica u svim takmičenjima i postigao čak 21 gol iz šest asistencija. Real ga je narednog ljeta odmah vratio u svoje redove i na njemu izgbio 13 miliona eura, ali postavlja se pitanje zašto je to učinjeno obzirom da Mariano ponovo nije dobijao šansu da igra.

Bez obzira na sve, Diaz se u karijeri nakupio trofeja. Obzirom da je član prvog tima Reala bio od sezone 2016/17 upravo tada je osvojio titulu u Ligi prvaka koja mu se 'pika' iako je upisao svega pet minuta u tom takmičenju. Iste sezone s klubom je osvojio i La Ligu kao i UEFA Super kup, dok je trofejima kasnije dodao i Svjetsko klupsko prvenstvo te španski Super kup.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije