Carlos: Nekada sam to bio ja, a danas je Marcelo postavio novi standard za lijevog beka

Legenda Reala

Carlos: Nekada sam to bio ja, a danas je Marcelo postavio novi standard za lijevog beka

Legendarni fudbaler Real Madrida Roberto Carlos hvalio je svog sunarodnjaka Marcela koji danas također nosi dres kraljevskog tima. 

Carlos smatra da je Marcelo trenutno najbolji lijevi bek na svijetu.

"Ljudi su se nekada ugledali na mene kada govore o lijevim bekovima, a sada je Marcelo postavio novi standard – veoma mi je drago zbog toga", kazao je Carlos.

Nije iznenađenje što legendarni Carlos ima ovakvo mišljenje o Marcelu obzirom na to da je 32-godišnji Brazilac već godinama među najboljim igračima na svojoj poziciji.

S Realom je za sada osvojio čak četiri lige šampiona, isto toliko La Liga, četiri svjetska klupska prvenstva, dva kupa kralja itd.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Član Madriđana je još od ljeta 2007. godine kada je stigao iz Fluminensea.

Ove sezone je imao puno problema s povredama pa je propustio čak 15 utakmica zbog toga. Upisao je ukupno 19 nastupa u svim takmičenjima, postigao jedan gol i dodao šest asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti