Capello ponovo 'opleo' po Ronaldu: Bio je debeo i najgori na terenu...

Tvrdi da ništa nije izmislio

Capello ponovo 'opleo' po Ronaldu: Bio je debeo i najgori na terenu...

M. Šljivak

Fabio Capello  nedavno je u izjavi za Sky Sports istakao kako je imao ogromnih problema s legendarnim brazilskim fudbalerom Ronaldom tokom sezone 2006/2007 u madridskom Realu i da je prava sreća što je otišao u Milan u 2007. godine.

"Najtalentovaniji fudbaler kojeg sam ikad trenirao je Ronaldo", rekao je Capello za Sky Sport i nastavio je:

"Ali, u istom trenutku je bio i igrač koji mi je stvarao najviše problema u svlačionici. Partijao je i radio sve što ne treba. Jednom mi je Ruud van Nistelrooy rekao: 'Treneru, svlačionica smrdi na alkohol'", rekao je Capello.

Ubrzo se oglasio i Van Nistelrooy koji tvrdi da on nikada ništa nije rekao u tom smislu, pa se ponovo morao oglasiti Capello, a javio se u program Cadena SER-a.

"Ne lažem. Ne bih izmišljao nešto o nekom koga sam volio kao igrača i alkohol. Nikad nisam osjetio alkohol lično, bio sam na drugoj strani svlačionice, ali nećemo od toga sada praviti veliku stvar", rekao je Capello i zatim je ponovo spomenuo Ronalda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imao je impresivne kvalitete i mislio sam da će uz Van Nistelrooyja postići mnogo golova. Međutim, izgubili smo šest utakmica. Istina je da je bio predebeo i nije želio da kontroliše težinu i da smrša. Na papiru je bio najbolji, a na terenu najgori", istakao je italijanski stručnjak.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi