Foto - EPA

Spadafora je optimističan

Povratak Serije A je na vidiku!

Midhat Šljivak

Italijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora optimističan je oko nastavka sezone u italijanskom fudbalu.

Fudbaleri se nakon pandemije koronavirusa polako vraćaju treninzima, a konačna odluka o nastavku sezone bit će donijeta 28. maja.

Ministar Spadafora je optimističan i vjeruje da će se sezona nastaviti.

"Razumijem da momci žele igrati. Pokazali su veliku odgovornost u proteklom periodu, ali moramo biti oprezni. Objavili smo protokol koji omogućavaju grupne treninge. Dobili smo zeleno svjetlo za to", rekao je Spadafora.

U ponedjeljak će Spadafora dobiti protokol za nastavak od Fudbalskog saveza Italije i oko svega je dosta optimizma.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Optimističan sam. Ne može fudbal samo stati ako se sve drugo vraća u život. To je strast i život svih Italijana. Ne želim ni zamisliti gdje bismo bili bez toga", rekao je Spadafora.

Trenutni plan za nastavak sezone je 20. juni, a sve će se znati za tačno šest dana nakon sastanka Spadafore sa čelnicima Saveza i lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.