Ibrahimović nije jedini u Seriji A kojem je dozvoljen skraćeni karantin

Higuain i Rabiot se danas vraćaju treninzima

Ibrahimović nije jedini u Seriji A kojem je dozvoljen skraćeni karantin

Fudbaleri Juventusa Adrien Rabiot i Gonzalo Higuain odradit će, poput Zlatana Ibrahimovića, nešto kraći karantin nakon povratka u Italiju. 

Podsjetimo, njih dvojica su se tek prošle sedmice vratila u Torino, a na treningu Juventusa pojavit će se već danas iako su trebali u karantinu biti 14 dana.

Ipak, dva negativna testa na Covid19 u razmaku od 48 sati omogućili su im izlazak iz karantina nešto ranije. Slično se desilo i u slučaju Ibrahimovića koji već uveliko trenira s Milanom nakon što je prethodno u karantinu proveo tek pola planiranog vremena.

Rabiot je pretposljednji igrač od svih u Juventusu koji je stigao u Torino a kasnio je zbog 'privatnoih razloga'. S druge strane, Pipita je došao posljednji jer se u rodnoj Argentini brinuo o bolesoj majci.

Maurizio Sarri će tako danas na raspolaganju konačno imati čitav tim na treningu, a sigurno će pod njegovom lupom biti upravo pomenuti dvojac jer je pitanje njihove budućnosti još uvijek nepoznato i razmatrat ć se u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Higuain se dovodio u vezu s odlaskom u MLS ligu ili povratkom u River Plate dok se za Rabiota špekuliše kako bi mogao završiti na Otoku. Italijani smatraju kako je sljedećih nekoliko treninga od ključne važnosti za obojicu. Ili će se dokazati ili će ih Sarri precrtati.

Juventus je inače lider u od marta suspendovanoj Seriji A sa bodom više od Lazija. Do kraja prvenstva ostalo je 12 utakmica, a vjeruje se kako će isto biti nastavljeno srednim narednog mjeseca.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi