Danas potpisan ugovor

Stadion na kojem je BiH odigrala prvi domaći meč dobija potpuno novi izgled

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina posljednjih godina svoje domaće utakmice igra na stadionima Bilino polje i Grbavica, a dugo vremena domaćin bh. reprezentativaca je bio i stadion Asim Ferhatović Hase. 

Svoj prvi zvanični domaći susret Bosna i Hercegovina je odigrala daleko van granica naše zemlje. U sklopu kvalifikacija za SP 1998. tadašnji Liljani su Hrvatsku dočekali na stadionu Renato Dall'Ara u Bolonji.

Danas je potpisan jedan od najvažnijih ugovora u historiji ovog stadiona sagrađenog 1925. godine i prepoznatljivoj po tornju u sklopu jedne od tribina.

Naime, naime vladina organizacija za sportske kredite danas je odobrila kredit za modernizaciju i nadogradnju kultnog stadiona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bio je to ključni korak ka kompletiranju ambicizonog i uzbudljivog projetka nakon kojeg će stadion u Bolonji poprimiti novi modreniji izgled i predstavljat će mješavinu historijske i moderne arhitekture.

Radovi na stadionu će početi krajem 2021. ili početkom 2022. godine. U međuvremenu Bologna će morati potražiti novi stadion za odigravanje domaćih utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.