Bivši reprezentativac Srbije ne krije da navija za Bosnu i Hercegovinu!

"Krivac" je Safet Sušić

Bivši reprezentativac Srbije ne krije da navija za Bosnu i Hercegovinu!

A. Čaušević

Ne dešava se baš često da neko od fudbalera iz regiona javno poruči da navija za "komšije". To je uradio Milan Jovanović, nekadašnji reprezentativac Srbije. 

Jovanović koji je sjajno igrao u Standardu što mu je omogućilo da pređe u Liverpool je u razgovoru za Sportski žurnal i kazao zašto bodri Zmajeve.

Jedan od ''krivaca" je Safet Sušić te činjenica da u Bosni i Hercegovini živi veliki broj stanovništva srpske nacionalnosti.

"Od svih reprezentacija republika bivše Jugoslavije jedino navijam za BiH jer više od 30 odsto Srba živi u njoj. Srbiju kao otadžbinu volim, da me neko pogrešno ne shvati", kazao je Jovanović.

"Posebno sam navijao za BiH dok je selektor bio Safet Sušić. Pape je moj idol. Kao klinac od sedam-osam godina uživao sam u njegovim golovima i driblinzima, partijama na terenu, uvijek sam želio da budem kao on. Osim toga, dobro znam i njegovog brata Seada. Pape je uvijek smiren, odmjeren, prijatan, istinski gospodin. Ljudina”, dodao je on.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Jovanović je osim u Standardu i Liverpoolu igrao još za Vojvodinu, Shakhtar Donetsku, Lokomotivu iz Moskve. Karijeru je završio u Anderlechtu.

Za reprezentaciju Srbije igrao je od 2007. do 2012. godine uz 44 nastupa. Bio je član generacije koja je zaigrala na Svjetskom prvenstvu 2010. godine. Tada je zabio i gol za pobjedu nad Njemčakom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi