Fudbalska pijaca u doba korone: Nekoliko bh. reprezentativca čeka nemirno ljeto

FIFA traži modele za prijelazni rok

Fudbalska pijaca u doba korone: Nekoliko bh. reprezentativca čeka nemirno ljeto

A. Čaušević

Sezona u većem dijelu Evrope je stopirana. Pandemija koronavirusa je prouzrokovala paralizu u fudbala, a donijet će i određene promjene na fudbalskoj pijaci. 

Kako će sezone biti produžene do augusta tako će doći i do promjena u datumima otvaranja i zatvaranja fudbalske pijace. Dok FIFA razmišlja o modelima za prijelazni rok, klubovi istovremeno rade na pojačanjima.

Prema dosadašnjiim špekulacijama za nekolicinu bh. reprezentativaca ovo će biti izuzetno zanimljivo ljeto. Moglo bi se desiti da čak trojica naših golmana promijene sredine. 

Kenan Pirić bi mogao napustiti Maribor poslije nekoliko sezona u Ljudskom vrtu, ostanak Asmira Begovića u Milanu je sve osim sigurnog, dok Ibrahim Šehić već neko vrijeme "koketira" sa Bešiktašom.

Najzvučniji transfer mogao bi ostvariti Miralem Pjanić. Gdje ima dima ima i vatre pa Pjanićevo svakodnevno povezivanje s Barcelonom treba shvatiti maskimalno ozbiljno. Nakon četiri godine života u Torinu kao naredna destinacija se spominje prijestolnica Katalonije.

Edin Višća već godinama odlazi iz Bašakšehira. Nakon odličnih igara čini se da je došlo krajnje vrijeme za definitivni iskorak i igranje u Ligama petice. Ipak, ne isključuje se ni transfer u Fenerbache.

Do prinudne pauze sjajne partije pružao je Ermedin Demirović. Talentovani napadač je briljirao u St. Gallenu zato ne čudi zašto Alaves želi unovčiti njegov igrački karton. U igri je nekoliko klubova, a posljednji koji se spominje je St. Etienne.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Rade Krunić bi se na San Siru mogao zadržati samo jednu godinu. Već sada se špekuliše o odlasku bh. reprezentativca iz Milana. Tražen je na Apeninima, rado bi ga u svojim redovima vidjeli Torino i Udinese.

Sead Kolašinac ima ponuda iz Italije, Adnan Kovačević će sigurno napustiti Koronu Kielce, dok je neizvjesna i budućnost Izeta Hajrovića na Maksimiru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi