Dacić s brojem 26 na leđima ove sezone upisao četiri nastupa

U jeku pandemije koronavirusa

Fudbaler Željezničara pokrenuo privatni biznis

Admin Čaušević

U modernom fudbalu uopšte nije strana pojava da fudbaleri paralelno s igranjem fudbala pokrenu neki privatni posao. 

U poslovne vode zaplovio je i mladi fudbaler Željezničara, Semir Dacić. U jeku pandmije koronavirusa on je zajedno sa svojim prijateljem pokrenuo modni brend.

Naime, Dacić se dao u proizvodnju i prodaju majica, a uskoro planira proširiti asortiman robe na trenerke, dukserice i neke druge odjevne predmete.

Za promociju majica mladi veznjak je "iskoristio" nekoliko svojih saigrača iz svlačionice Plavih. U ulozi manekena našli su se Luka Miletić, Nermin Jamak i Srđan Stanić.

Inače, Dacić je bio član generacije juniora Plavih koja je prezimila u Omladinskoj Ligi prvaka te igrala sa vršnjacima iz slavnog Atletico Madrida prije nešto više od dvije godine. 

Ovaj 21-godišnjak je prve minute za seniorski tim upisao u sezoni 2018/19. Tada je zabio i jedan gol protiv Mladosti DK. Nakon posube u TOŠK-u prošlog ljeta se vratio na Grbavicu. Amar Osim ga je do sada koristio na četiri utakmice. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.