Preminula Željina legenda Edin Sprečo

U 73. godini života

Preminula Željina legenda Edin Sprečo

U 73. godini života danas je preminuo legendarni fudbaler Željezničara Edin Sprečo.

Sprečo je karijeru počeo u ovom sarajevskom klubu. Debitirao je 1965. godine, odigrao punih 12 sezona i bio dio prve šampionske generacije iz 1972. godine.

Po odlasku iz redova Plavih s Grbavice igrao je u Nizozemskoj za ekipu NAC Breda. Kasnije je još jednu sezonu proveo na Grbavici da bi na samom kraju karijere nastupio još za Rennes, Rudar Velenje i Isku iz Bugojna.

U dresu Plavih upisao je ukupno 234 zvanične utakmice te je postigao 75 pogodaka. Za Jugoslaviju je nastupio tri puta i postigao dva gola.

Nakon završetka igračke karijere godinama je bio zaposlen u omladinskoj školi Željezničara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Austinpowers
Rahmet ti duši, bio si legenda velikog Željezničara
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi