Fabregas o razgovoru s Mourinhom

"Mourinho je nacrtao ekipu na komadu papira i rekao mi da ćemo, ako dođem, biti prvaci"

Edmir Škorić

Cesc Fabregas prisjetio se ljeta 2014. godine i odlaska u Chelsea, otkrivši šta mu je tada rekao Jose Mourinho.

Španac je nakon tri sezone provedene u Barceloni u ljeto 2014. potpisao za Chelsea s kojim je pod vodstvom Josea Mourinha osvojio Premier ligu, FA kup i Liga kup.

33-godišnjak, koji sada igra u francuskoj Ligue 1 za Monaco, objasnio je to uživo u razgovoru s legendom Manchester Uniteda Rio Ferinandom na YouTubeu.

"Onog dana kad sam ga prvi put upoznao, rekao mi je da će dovesti Diega Costu. Zatim je nacrtao ekipu na komadu papira i rekao: 'Ako mi dođeš, ova će momčad osvojiti naslov'", ispričao je Fabregas, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Rekao mi je: 'Potrebna su mi dva igrača: Diego, kojeg gotovo imamo i ti, koji ćeš nam pomoći da budemo prvaci'. Tada je došao i Thibaut Courtois, a da nije došao, imali bismo Petra Čecha", prisjetio se Fabregas.

Chelsea je na kraju te sezone uvjerljivo došao do naslova sa 87 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.