Sastanak UEFA-e i klubova

Sky Sport: Liga prvaka na neutralnim terenima!

Admin Čaušević

Liga prvaka će se nastaviti u augustu uz novi format takmičenja, izvještava Sky Sport. 

Tokom sastanaka UEFA-e i Asocijacije evropskih klubova (ECA) dogovoren je način na koji će se završiti najprestižnije klupsko takmičenje.

Posebna pažnja se obratila na Ligu prvaka čija će se završnica odigrati u potpuno drugačijem formatu nego ranijih godina.

Prvo će na programu biti revanš mečevi osmine finala. Juventus - Lyon, Manchester City - Real Madrid, Barcelona - Napoli i Bayern - Chelsea će igrati 7. i 8. augusta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Četvrtfinalni dvoboji su na programu 13. i 14. augusta. Igrat će se po jedan meč i to na neutralnom terenu. U ovoj fazi takmičenja već su Atalanta, Atletico Madrid, PSG i RB Leipzig.

Polufinalni mečeve i finale bi se igrali u Istanbulu, što bi bila neka vrsta Final foura kao u rukometnoj Ligi prvaka ili košarkaškoj Euroligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.