Procurio dokument koji nam govori zašto Barcelona želi Pjanića!

AS objavio

Procurio dokument koji nam govori zašto Barcelona želi Pjanića!

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić velika je želja Barcelone i tu nema tajni. 

I, dok svakodnevno čitamo priče o tome dokle su stigli pregovori između katalonske ekipe i Juventusa, AS je došao u posjed dokumenta koji objašnjava zašto Barcelona želi dovesti našeg reprezentativca.

U pitanju je interni izvještaj s početka ove godine iz kojeg se jasno vidi kako su Katalonci već tada bili svjesni da na nekim pozicijama trebaju dovesti iskusnije igrače. Jedna od tih pozicija je i ona koju pokriva Pjanić pa upravo ovaj dokument otkriva zašto je Barca spremna zauzvrat u Torino poslati sedam godina mlađeg Arthura.

"Interni izvještaj kluba iz januara 2020. godine pokazuje zašto dolazi Pjanić. U tom dokumentu jasno piše kako bi na određenim pozicijama u momčadi prednost trebali dobiti iskusniji igrači nad onim mlađima. Piše kako će iskusnijem nogometašu trebati manje vremena da se prilagodi novom klubu te da će već od prvog dana moći biti na najvišoj razini. Navedeno je i da su tehničko i taktički bolji, da 30-godišnjaci imaju tri do pet posto veći postotak tačnih dodavanja od mlađih nogometaša", otkriva AS detalje dokumenta.

Također, prenosi se kako u tom dokumentu između ostalog piše da je sa starijim fudbalerima lakše dogovoriti smanjenje plate što je Barci posebno bitno u vrijeme koronavirusa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, pregovori između Barcelone i Juventusa oko Pjanića traju sedmicama i vjerujemo kako će se u bliskoj budućnosti konačno saznati sudbina veziste Stare dame.

Osim Barcelone, za Pjanića se interesuju i PSG te Chelsea, ali nedavni izvještaji otkrili su kako je njegova želja samo Barca jer želi igrati s Leom Messijem i pokušati osvojiti Ligu šampiona.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi