Gostuju danas u Dortmundu

Bayern poslao poruku i na italijanskom jeziku pred derbi sezone

Edmir Škorić

Odavno nismo gledali neki veliki nogometni derbi, ali srećom Nijemci će nam danas priuštiti tu mogućnost.

U 28. kolu njemačke Bundeslige Borussia u Dortmundu dočekuje Bayern u utakmici koja bi itekako mogla da odredi tok šampionata, a posebno se to odnosi na eventualni trijumf Bavaraca.

U Bayernu znaju da je ovo njihov najteži ispit ove sezone i pozivaju sve svoje navijače širom svijeta da ih bodre od 18.30 sati. Osim što se očekuje da većina Nijemaca sjedi pored malih ekrana i uživa u Klassikeru, uradit će to i ljudi diljem svijeta.

Bayern je tražio podršku čak i na drugim jezicima, pa je tako na italijanskom jeziku putem društvbenih mreža napisao: "Podržite nas svi danas od 18.30 sati".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Italijani će naravno biti zakovani ispred televizora, ali neće svi imati jednake želje. Bit će sasvim sigurno i puno onih koji će zbog Erlinga Haalanda ili nekog drugog više bodriti Borussiju.

Kako god, pred nama je spektakl, skoro dva sata uživanja, a uz to ne zaboravite da i večeras ima nekoliko vrhunskih utakmica. Kvote za meč Borussije i Bayerna možete pronaći OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.