Od 8. marta nismo gledali veći fudbalski spektakl: Večeras svi pred male TV ekrane!

Rješava se pitanje prvaka Njemačke

Od 8. marta nismo gledali veći fudbalski spektakl: Večeras svi pred male TV ekrane!

Prvenstvo Njemačke nastavlja se večeras prvim susretima 28. kola. 

Naravno, sve utakmice ove faze takmičenja bit će u sjeni Der Klassikera, susreta u kojem se sastaju Bayern Minhen i Borussia Dortmund.

Osim što je susret sam po sebi veliki njemački derbi, trebao bi biti jako zanimljiv i zbog činjenice da će možda odlučiti prvaka Njemačke za sezonu 2019/20 pa s pravom možemo reći da je ovo najveća fudbalska utakmica koju imamo priliku gledati još od 8. marta i derbija u Seriji A - Juventus - Inter. 

Tabela pred ovaj meč kaže sljedeće: Bayern je lider a Dortmund jedina ekipa koja ima realne šanse da ga stigne do kraja sezone. Bavarci trenutno imaju 61 a Milioneri 57 bodova. U slučaju pobjede domaćina na Signal Iduna Parku, razlika će biti samo bod, a u slučaju pobjede gosta prvenstvo bi vjerovatno bilo rješeno jer bi Bayern imao sedam bodova viška što je kroz historiju rijetko kad ili gotovo nikada ispuštao.

Da bi Dortmund večeras mogao zadati velike muke svom rivalu pokazuje činjenica da su Milioneri u prethodna dva međusobna duela na domaćem terenu slavili oba puta. Otežavajuća okolnost za njih leži u činjenicu što će biti lišeni pomoći navijača, ali još jedna pozitivna strana može biti dobra forma. Dortmund je oba meča od povratka Bundeslige dobio i to uz gol razliku 6:0. Ali, to ne pije mnogo vode jer je i Bayern na istom putu pošto je ostvario dva trijumfa u protekle dvije sedmice i dao sedam golova.

Bilo kako bilo zabava je zagarantovana za one koji će se naći pored malih ekrana jer golovi, vjerujemo, neće izostati.

I ljubitelji klađenja su danas na slatkim mukama jer konačno imaju o nečemu i dumati. MOZZART kaže da je Bayern favorit s kvotom 2,00 dok je na Dortmund koeficijent izuzetno visok i iznosi 3,60.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osim ovog meča večeras su na rasporedu još tri susreta 28. kola. Sastaju se Bayer Leverkusen - Wolfsburg, Frankfurt - Freiburg i Werder - Borussia Monchengladbach.

Derbi počinje od 18.30 sati, a svi ostali mečevi od 20.30.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Ivica_Osim8
Ko hoce da gleda nek pise u kom, imam link free stream, bez registracije, bez iceg, samo klik
3 1
dadopd
Ja budem u SAD imam sve vase kanale /Engleske Njemacku bundes ligu 8kanala/Francusku i itd i samo placam 20 dolara.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi