Zvijezda Bayerna možda više nikada ne zaigra za klub

Čini se da je odluka donesena

Zvijezda Bayerna možda više nikada ne zaigra za klub

Bayern Minhen ovog ljeta gotovo sigurno ostaje bez velike zvijezde. 

Brazilac Philippe Coutinho prošlog ljeta u klub je stigao kao veliko pojačanje, ali tokom sezone nije opravdao povjerenje uprave kluba.

On je došao na posudbu iz Barcelone, a da je Bayern nezainteresovan da tu posudbu, barem po trenutkim uslovima, pretvori u trajni ugovoru potvrdio je prije nekoliko dana generalni direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge.

"Opcija otkupa je istekla i sigurno je nećemo iskoristiti. Sada nam je cilj da kompletiramo planove za narednu sezonu i vidjet ćemo da li će Coutinho imati i dalje neku ulogu u našem timu ili ne", izjavio je Rummenige davši doznanja da bi Brazilac mogao ostati samo uz drastično smanjenje traženog iznosa za otkup.

Njemački mediji javljaju da je vrlo moguće kako je on već odigrao posljednji meč za klub s Alianz Arene.

Podsjetimo, Brazilac je od nedavno povrijedio članak i očekuje s kako će zbog te povrede pauzirati još barem dvije sedmice. To znači da bi mogao biti na raspolaganju tek u posljednja četiri kola, ali upitno je da li će trener Hans-Dieter Flick računati tada na njega.

Inače, Nijemci smatraju kako postoji i opcija da se Coutinhov aktuelni ugoovr o posudbi produži do kraja augusta kako bi mogao biti član kluba kada se bude igrala završnica Lige prvaka. Podsjetimo, po aktuelnom ugovoru on bi se u Barcelonu trebao vratiti poslije 30. juna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ako je zaista njegova epizoda u Minhenu završena, onda odmah treba reći kako postoji nekoliko klubova u kojima bi mogao nastaviti karijeru. To su u prvom redu ekipe iz Engleske i to Arsenal i Tottenham. Ali, problem u cijeloj priči predstavlja činjenica što bi obeštećenje za njega moglo biti vrlo visoko obzirom da još uvijek ima tri godine ugovora s Barcelonom. Na sedmičnom nivou zarađuje 250,000 funti što je također velika prepreka za klub koji bi ga eventualno doveo.

Ove sezone je za Bayern upisao 32 nastupa i postigao devet golova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi