Ako Nijemac pređe u Bayern

Manchester City izabrao zamjenu za Sanea?

Odavno se špekuliše o ozbiljnom interesu minhenskog Bayerna za krilnog fudbalera Manchester Cityja, Leroyja Sanea, a navodno bi ovog ljeta konačno moglo doći i do realizacije transfera.

Danas britanski mediji pišu da je City već pronašao igrača kojeg želi dovesti kao zamjenu za Sanea, ukoliko se ofanzivac zaista vrati u Njemačku. Zanimljivo, City će u tom slučaju ponovo kupovati u Njemačkoj.

Igrač kojeg su Građani izabrali je mladi ofanzivac Bayer Leverkusena Leona Bailey.

Ovaj 22-godišnjak je već privukao dosta interesa iz svih krajeva Evrope, posebno iz Engleske.

Bailey je u Leverkusen stigao iz Genka u januaru 2017. godine, nakon osvajanja nagrade za najboljeg mladog igrača u Belgiji. Izabrao je tada Bayer, ali je nešto kasnije otkrio da je bilo ponuda i iz Premier lige. Jedan od klubova koji su i tada bili zainteresovani bio je upravo Manchester City.

"Manchester United, Manchester City, Chelsea, Liverpool - puno klubova je bilo zainteresovano", rekao je Bailey 2018. za FourFourTwo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, želio je Bailey u sredinu u kojoj će dobiti prostor za razvoj. Ipak, da li je sada, tri godine kasnije, došlo vrijeme za njegov veliki transfer?

Bailey je do sada skupio 108 nastupa za Apotekare u svim takmičenjima, postigao je 24 gola i upisao 13 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.